2016 Sindikat Poreske uprave Srbije

Konferencija za štampu sindikata javnih službi

 

 

SSSS | 04.08.2015.

U petak, 31.7.2015. godine u Savezu samostalnih sindikata Srbije održana je konferencija za štampu sindikata javnih službi na temu: „Zakon o određivanju maksimalnog broja zaposlenih u javnim službama", koji je donet bez učešća reprezentativnih sindikata i socijalno ekonomskog saveta po hitnom postupku.
I predstavnici regulatornih tela traže ponovno odlučivanje o Zakonu:
Zaštitnik građana, Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti, Poverenik za zaštitu ravnopravnosti i Agencij a za borbu protiv korupcij e podneli su danas predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću inicijativu za vraćanje Zakona o načinu određivanja maksimalnog broja zaposlenih u javnom sektoru na ponovno odlučivanje.
U obrazloženju inicijative koju su podneli nezavisni državni organi, navedeno je da predloženi Zakon nije u skladu sa Ustavom i međunarodnim ugovorima, da prilikom njegovog donošenja nije poštovana propisana procedura i da ne uređuje položaj nezavisnih i samostalnih državnih organa na odgovarajući način.
Institucije, potpisnice inicijative, posebno ističu da Zakon ruši Ustavom i zakonima utvrđenu nezavisnost određenih državnih organa, neophodnu za ostvarivanje vitalnih prava i interesa građana.
Ukidanje njihove nezavisnosti, kako je navedeno, neće dati nikakve pozitivne rezultate niti doprineti svrsi zakona koji se donosi.

 

Ko je on-line

Ko je na mreži: 26 gostiju i nema prijavljenih članova

VRH